Fem böcker jag ser fram emot i sommar

Det är svårt att tro med tanken på att det föll lite snö igår, men sommaren är snart här och med den många härliga timmar med läsning på klipporna, på balkongen, på båten och uppkrupen i soffhörnet så klart.

För många är sommarläsningen synonym med deckare, och visst blir det många sådana, men en del annan skön underhållning blir det också.

Efter att ha ägnat mig åt bokbloggarporren, dvs den obligatoriska läsningen (läs: frossandet) av Svensk Bokhandels katalog över sommarens böcker har önskelistan som vanligt blivit lång och där blandas skräck, med feelgood, noveller och thrillers, men några ser jag fram emot lite extra.

Hemmet av Mats Strandberg, tänk dig skräcken i att inte kunna lita på sig själv, att inte veta vad det är som händer. Skönt läskig läsning och perfekt med tanken på att Mats inleder höstens stora bokcirkelträffar i augusti.

Picknick vid St Paul's av Maeve Binchy bjuder på ett fyrtiotal noveller, vad kan vara mer perfekt att varva sol, bad och grillning med? Binchy är en av mina tidig förälskelser, jag minns fortfarande boken om kvinnan som stannade ett tåg för att hjälpa ett får som ramlat omkull, även om jag inte minns titeln på den. Nu är det länge sedan vi möttes, Binchy och jag, kanske är det dags i sommar.

Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan är ett måste. Det är bara att
erkänna, ge mig en bok som handlar om en bokhandel och jag faller som en fura och då låter ju denna som en dröm.

Victoria av Daisy Goodwins nya bok handlar om kvinnan som regerade England i 63 år. Tänkt dig att somna som en inte helt vanlig men i alla fall, tonåring bara för att vakna nästa morgon som drottning - vilken mardröm, eller kanske inte.

Uppståndelsen av Buthler & Öhrlund är nummer åtta i serien om Silfverbielke och ja, jag är som ni vet ingen fan av serier egentligen, men det är dags för den galne psykopaten att få smaka på sin egen medicin. Jag måste ju läsa för att få veta om han äntligen blir så.2 kommentarer:

  1. Hemmet och Den lilla bokhandeln vill jag gärna läsa!

    SvaraRadera
  2. Hemmet är jag också nyfiken på!

    SvaraRadera

Använder Blogger.